Premies

U bent hier: Home / Premies

Premies

We bieden u een overzicht van premies die
te bekomen zijn bij het renoveren van uw woning.

Je kan heel wat besparen dankzij deze premies.

Totaalrenovatiebonus

Kies je naast hoogrendementsglas voor nog minstens twee andere energiebesparende maatregelen, dan kun je bij netbeheerders Infrax en Eandis rekenen op een totaalrenovatiebonus van € 1.250. Die bonus kan oplopen tot een maximum van € 4.750 bij een investering in 7 energiebesparende investeringen.

6% BTW bij renovatie

Ga je de ramen en deuren van een bestaande woning ouder dan 10 jaar waarvan je eigenaar of huurder bent vervangen? Dan kan je al je bouw-en renovatiewerken laten uitvoeren aan het verlaagde BTW tarief van 6%.

Hoogrendementsglas

Heb je een bestaande woning en wil je het enkel glas of dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas met een U-waarde van max 1,1 W/m²K? Dan ontvang je van je netbeheerder een premie van € 10 per m² glas.

Verbeteringspremie

Voldoe je aan de meeste voorwaarden van de renovatiepremie, maar vergt je project een minder grote investering? Dan kan je rekenen op de Vlaamse verbeteringspremie. Voor je buitenschrijnwerk bedraagt deze premie € 1.250. Hiervoor moet je je bestaande ramen vervangen door nieuwe ramen met hoogrendementsglas met een Ug-waarde van maximaal 1,1 W/m²K. Let op, binnen een periode van 10 jaar kun je maximum drie keer een beroep doen op deze premie.

Renovatiepremie woningen

Is je woning ouder dan 30 jaar en in Vlaanderen gelegen? Dan kan je misschien aanspraak maken op de  Vlaamse renovatiepremie. Het maximum bedrag van deze premie bedraagt € 10.000. Je kunt de premie voor je renovatiewerken in één of twee keer aanvragen.

Lokale premies

De meeste steden en gemeenten bieden een eigen premiesysteem aan voor het vervangen van je ramen. Om dit te weten te komen kan je de de premiezoeker van de Vlaamse overheid gebruiken.

Partners

Wij hebben 35 jaar ervaring in het vak en werken samen met de beste leveranciers zodat we steeds de beste prijs / kwaliteit kunnen garanderen.

Drutex
Reynaers
deceuninck
Frager Fralu
Warema